
Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, yapmış olduğu bir çok araştırmaya göre bal kabağının kansere karşı olduğunu dile getirdi. Şimdi siz değerli okuyucularımıza bal kabağının faydalarından bahsedelim.
Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, bal kabağının yaklaşık olarak %90 oranın su olduğunu dile getirdi. Ayrıca bal kabağı lif bakımından içeriğinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. bardak haşlanmış tuzsuz kabak 49 kaloridir. 2 gram protein, 12 gram karbonhidrat ve 3 gram diyet lifi içerir. Şebnem Kandıralı ayrıca bal kabağının çok iyi bir C vitamini kaynağının olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca bal kabağı hastalıklarla savaşan bir yiyecektir. Bal kabağının hastalıklara karşı savaşan bütün besin öğelerini potasyum, pantotenik asit, magnezyum, C ve E vitamini, demir ve çinko gibi bir çok önemli besin kaynaklarını içerisinde barındırdığını söyledi. Ayrıca Kandıralı yapmış olduğu açıklamada Kabağın daha turuncu ve parlak renkte olanlarının antioksidan bakımından zengin olduğunu belirtti.
Ayırca kandıralı beta karoten kaynakları havuç, kabak, brokoli vb yiyeceklerdir. Ayrıca bu yiyecekeler A vitamini bakımından oldukça zengindir. Fakat fazla A vitamini tüketimi yaptığınız takdirde deri renginin sarı/turuncuya dönmesine yol açabilir. Bu yüzden bal kabağı tüketimi yaparken gün içerisinde yaklaşık olarak 1-2 porsiyon yemenizde fayda vardır. Ayrıca bal kabağı akciğer, kolon, mesane, serviks gibi bir çok hastalığa oldukça iyi gelir. Ayrıca bu tür hastalıklara karşıda iyi bir savaşıcı olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebepten dolayı bal kabağı tüketmek oldukça faydalıdır, fakat tüketirken fazla tüketmemeye dikkat edelim.
Yeni yorum ekle